joi, 16 decembrie 2010

Fa orice dar nu uita de Suflet


“Cum adica orice?” – poate va intrebati.
Orice nu inseamna chiar orice. In spatele acestui cuvant de regula apare o ingradire si niste semne de limitare. Fa orice, in sensul de a te bucura, a fi trist, a merge armonios pe strada, sau uneori fugind; fa tot ce ai nevoie sa faci dar nu uita scopul cu privire la ceea ce implinesti. De multe ori ne incarcam si aglomeram programul, uitand ca in interior se instaureaza o pestera de nedescris si lunga atat cat sa poata intra in cartea recordurilor. A avea suflet nu e de ajuns. A pastra sufletul curat, e totul. “Caci unde este comoara voastra, acolo e si inima voastra.”
Trecand intr-o zi pe strada, am inceput sa-mi alimentez mintea cu tot felul de ganduri si amintiri. In fiecare colt al imaginilor pe care le vedeam era scris cuvantul “lupta”.
Am luptat ani de-a randul sa fac tot timpul curat in launtrul meu pentru ca sa poata sta Isus cat mai bine in inima mea si sa ii ofer tot comfortul posibil. Dar intr-un colt, inainte de lupta, era un chenar care palpaia ca semn de atentionare. Ma tot intrebam oare ce e asa de gresit in acel sector. Acolo era un tablou cu un glob pamantesc si oameni de jur imprejur. Mi-am dat seama ca e vorba de oameni. Prea putin am mai investit in altii in ultima vreme. Pierdusem pasiunea pt oameni. Niciodata inima nu va fi complet fericita daca nu mai gazduieste si alte persoane. Biblia chiar ne invata ca trebuie sa fim primitori de oaspeti. Cu cat investesti mai mult in oameni cu atat satisfactia inimii e in continua crestere. Si pana la urma ce e mai important daca nu asta? Le putem avea pe toate, putem face orice, nimeni nu ne opreste, dar la ce folos toate “daca ti-ai pierde sufletul?”
E bine din cand in cand sa ne reamintim ca singurul lucru, care de fapt nici nu e lucru, care ne va ramane dupa ce “ne sfarsim alergarea”, e sufletul. In cer daca Dzeu te va intreba ce ai facut cu ceva sau cu altceva poate nu-ti vei mai aminti, sau poate vei vrea sa intri pe net sa cauti niste date pt ca probabil “cunostintele despre credinta” nu erau tocmai punctul tau forte. Sufletul, acolo poti stoca tot ce e folositor, pentru ca niciodata nu se strica, ci doar se transfera in vesnicie.
P.S: Vin sarbatorile??Ce veste minunata!! Sarbatorim nasterea fratelui nostru Isus, dar oare ce putem sa-I oferim de ziua Lui???NU putem sa ii copiem pe cei 3 magi, El adora sa fim originali. De aceea fiecare are viata Lui pe care sa i-o dea, e ceva unic, iar daca pe langa viata ta mai poti imbunatati si a altora, sclipirea din ochii Lui cand ii vei vedea in cer, va fi fericirea suprema care iti va incorona sederea in rai.

3 comentarii:

  1. Rostindu-ţi cugetarea, aşa cum eşti creat,
    Domnu-ţi va zâmbi, tu ieşi din ipocrit…
    Diverse simţăminte şi tot ce ai, El ţi-a lăsat
    Şi le cunoaşte toate, căci şi El le-a trăit.

    RăspundețiȘtergere